Planer

Kommande planer för akvariet är att bygga en helt ny bänk i stålprofiler i stället för den i aluminium..
Och varför nu detta?!
Jo för att bänken som följde med är 100cm bred och 90 och och inte isärtagbar. Den är svetsad i aluminium och tigad. Jag har för det första ingen svets hemma för den applikationen, för det andra ingen lust att arbeta i aluminium heller, för det tredje så gillar jag att arbeta i stål och har god erfarenhet i det. Men framför allt så skulle jag aldrig få in bänken i en lägenhet, det är nog på gränsen med akvariet i sig.
Så bänken jag ska bygga kommer att vara lägre. Större akvarier ska stå lägre, det är en tumregel för att det ska följa designen i ett rum och upplevas som större. Dessutom, hur kul är det att sitta i en soffa och beskåda ett högt placerat akvarium och gå miste om bottnen på akvariet och i stället se den blänkande ytan där ljuset kommer direkt ner?! Så bänken kommer att bli någonstans 50-55 cm hög i stället för 90+ som den är nu.

Jag tog mig friheten att låna en bild från någon på ciklidforumet för att visa hur min bänk kommer att se ut sen och detta är en jävligt bra och snyggt byggd bänk! Creds till dig som gjorde ett så snyggt och rejält bygge. Proffesionellt utfört!

Här kommer en bild på hur jag tänkt mig med inbyggandet av akvariet. Jag ska alltså inte bygga för någon vägg eller liknande, utan snarare bygga som en möbelmed skivor runt om så att akvariet kan vändas och vridas och alltid ha en snygg sida för betraktaren. Förstår ni? Om man ställer akvariet mot en vägg tex och bygge en snygg front med snygga sidor så har man ju inget bakstycke, och den dagen man vill möblera om och använda akvariet som avdelare eller liknande så får man problem om man inte gjort ett bra arbete från början.

Men det blir ju om ett tag till jag skaffat en bostad att överhuvudtaget starta upp karet i. Så mycket mer än såhär kommer det nog inte bli innan jag flyttat mer än att jag kommer samla på mig utrustning och bygga bänk som behövs. Updates kommer under tiden och jag kommer skriva på ciklid.se med. Nüddlah heter jag i forumet för er som inte redan förstått.